Cam veya paslanmaz çelik kapların öğütülmesi için kapak tipleri:
Standart kapak:
Standart uygulamalar için mükemmel şekilde uygundur.
Yerçekimi kapağı:
Özellikle saman gibi öğütme işlemi sırasında hacim kaybeden malzemeleri homojenleştirmek için uygundur.
Kapak, kap hacmini otomatik olarak azaltır ve bu da numunenin sürekli olarak bıçak bıçaklarına doğru itilmesine neden olur. Bu, işlemin verimliliğini arttırır.
Taşma kanallı yerçekimi kapağı:
Özellikle domates gibi öğütme işlemi sırasında daha fazla yer kaplayan ancak çok fazla hacim kaybeden yüksek sıvı içerikli materyallerin homojenleştirilmesi için özellikle uygundur.
Kapak, kap hacmini otomatik olarak azaltır ve bu da numunenin sürekli olarak bıçak bıçaklarına doğru itilmesine neden olur. Bu, işlemin verimliliğini arttırır.
Kılcal kuvvetler nedeniyle kapak ve kap cidarları arasında yükselen sıvı, taşma kanalları vasıtasıyla tekrar öğütme işlemine yönlendirilir. |